ГолосUA
13:19 19/11/2008

Продаж Одеського припортового заводу — державний злочин — П.Симоненко

“Продаж Одеського припортового заводу – підприємства, яке відіграє одну з ключових ролей в забезпечені економічної безпеки України та є одним з головних бюджетоутворюючих підприємств, не можливо кваліфікувати інакше, як державний злочин”. Про це заявив лідер українських комуністів Петро Симоненко, — повідомили Голос.UA в прес-службі Комуністичної партії України.

Петро Симоненко наголосив, що невипадково головним претендентом на завод є компанія Group DF на чолі з Дмитром Фірташем.

“Я неодноразово наголошував на причетності президента Ющенка та його бізнес-сім”ї до спекуляцій на поставках російського та середньоазійського газу в Україну спільно з компанією “РосУкрЕнерго”, одним з засновників якої виступив той же Фірташ. Останні події навколо Одеського припортового черговий раз засвідчили правоту наших тверджень”, — зазначив лідер КПУ.

Петро Симоненко заявив, що буде вимагати негайно розглянути це питання у Верховній Раді і прийняти спеціальний закон, який заборонить приватизацію таких підприємств, як Одеський припортовий завод, Укртелеком та низки інших, що мають стратегічне значення для країни.

“В Україні і світі криза. Сьогодні не продавати, а зберігати треба. Треба взяти під жорсткий контроль власників стратегічних підприємств і змусити їх зберігати робочі міста, повернути гроші з офшорів і спрямувати на забезпечення соціальних гарантій працівників: на виплату зарплат, на наповнення пенсійного фонду та фонду зайнятості, на фінансування програм перекваліфікації і адаптації тощо. Треба повернути гроші і вкласти їх в реструктуризацію та модернізацію заводів, фабрик і комбінатів. Такі заходи передбачені в нашій антикризовій програмі. Але ні президент Ющенко, ні уряд разом з олігархічним парламентським лобі  в цьому не зацікавлені. Вони зацікавлені лише в одному – захистити свої капітали і перекласти весь кризовий тягар на плечі пересічного громадянина-трудівника”.

Петро Симоненко особливо наголосив на тому, що “помаранчеві” та олігархи на чолі з Ющенко не мають дійсно антикризової програми в інтересах людей та держави. /> “Натомість вони мають програму, як на цій кризі нажитися і покласти у свої кишені чергові мільярди доларів і євро – скупити в умовах кризи найпривабливіші промислові підприємства та об”єкти інфраструктури і роздерибанити їх між собою”, — заявив Петро Симоненко.

 

Читайте также по теме