ГолосUA
06:59 03/10/2009

Продаж ОПЗ не можна перетворювати на політичну дискусію – О. Рябченко

Питання продажу Одеського припортового заводу, і взагалі питання приватизації, не можна перетворювати на політичну дискусію, що наразі відбувається.

Таку думку висловив у ефірі «Шустер live» на ТРК «Україна» директор міжнародного Інституту приватизації Олександр Рябченко.

«Чому таке економічне питання, як Одеський припортовий завод, перетворюється у якусь шалену політичну дискусію?», — наголосив він.

Олександр Рябченко запропонував політикам «законсервувати» проблему продажу ОПЗ до президентських виборів. «Можливо, дійсно, коли до виборів залишилося якихось шість місяців, нічого не треба приватизовувати? Прийміть це рішення», — сказав О. Рябченко.

На думку Рябченка, якщо політики не можуть між собою порозумітися, і доля держави їх не дуже хвилює, а, лише, «як один одного вкусити сильніше», то вони повинні залишити це питання. «Підніміть питання після виборів, коли вже буде Президент, і ви будете всі друзі одне одному, тоді і будете продавати», — висловився він.

Олександр Рябченко повідомив, що Україна має 4300 державних підприємств. Для порівняння, у Швеції – 83, в Даніі – 11, в Іспанії – 3, в Австрії – 1.

Тому, за словами Рябченка, кількість державних підприємств не означає рівень життя.

«Те, що залежить від тих, хто сьогодні дискутує – щоб вони вміли тим державним майном керувати, як слід. І тоді, якщо у нас буде один державний концерн, як в Австрії, люди будуть жити на тому самому рівні», — вважає директор міжнародного Інституту приватизації.

І. Носальська

 

Читайте также по теме