ГолосUA
15:30 29/09/2009

Продаж ОПЗ – це намагання уряду зняти з себе відповідальність – КПУ

Приватизація одного з важливих хімічних підприємств країни є намаганням уряду зняти з себе відповідальність за його подальшу діяльність.

Таку думку сьогодні в інтерв’ю ГолосUA висловила народний депутат від Комуністичної партії України Алла Александровська.

“Продаж ОПЗ — це намагання уряду зняти з себе відповідальність за підприємство, за людей, які там працюють, а виручені кошти показати як цукерку, яку швидко з’їдять… Народу України байдуже – за 5 чи за 10 мільярдів гривень продадуть цей завод… Ці гроші не вирішать проблем всієї країни”, — наголосила вона.

За її словами, сьогодні навіть у країнах з розвиненим капіталізмом держава бере на себе роль “регулювальника” приватних підприємств.

“Подивіться на Німеччину – Меркель всіма силами намагається допомогти приватним автобудівельним заводам, а в нас навпаки – держави намагається збути підприємство з рук”, — наголосила політик.

А. Александровська висловила переконання, що держава може та повинна буде “ефективним менеджером”.

“Державні масштабні підприємства не повинні самостійно та безконтрольно господарювати аж до свого банкрутства – прем’єр, як керівник повинен дбати про них, забезпечувати міжнародними контрактами… Натомість, уряд хоче приватизації, Фонд державного майна виконує функцію “купи-продай”, а профільне міністерство, взагалі, нічого не контролює…”, — підкреслила депутат.

А. Береза

 

Читайте также по теме