ГолосUA
17:11 18/08/2010

Продаж російських книг в Україні знизився через кризу

Федеральне агентство з друку й масових комунікацій Росії вказує на зниження продажів російських книг в Україні у зв’язку із кризою.

Про це журналістам повідомив заступник керівника агентства Володимир Григор’єв.

При цьому він повідомив, що продаж книг скоротився через кризу не лише в Україні, а й в усьому світі. /> "Природно, що в усьому світі динаміка продажу книг трохи впала за минулий рік", — зауважив він.

Григор’єв не назвав цифр динаміки продажу книг його країни в Україні.

При цьому він повідомив, що в Росії в 2009 році скоротився продаж книг на 15% порівняно з першим півріччям 2008 року.

Григор’єв виразив надію на те, що до 2011 року продаж книг відновиться у зв’язку з тенденціями поступового виходу із кризи.

Крім цього він зазначив, затребуваність серед українських читачів книг російських авторів у зв’язку із проживанням росіян і українців в одному культурному просторі.

Нагадаємо, що Президент Віктор Янукович вважає надання Росії статусу почесного гостя на 6-й Київській міжнародній книжковій виставці-ярмарку таким, що сприяє поглибленню співробітництва між Україною й Росією.

Книжкову продукцію на виставці презентують 169 видавництв, у тому числі 30 іноземних видавництв із 10 країн (Росія, Білорусь, Болгарія, Ізраїль, Корея, Куба, Німеччина Польща, Туреччина, Угорщина).

Уперше в історії проведення виставки-ярмарку введено статус її почесного гостя, що наданий Росії.

6-а Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок проходить із 18 по 21 серпня.

За матеріалами: Українські новини

 

Читайте также по теме