ГолосUA
13:30 27/08/2010

Продовольчої кризи не буде, — МінАПК

Для гарантування продовольчої безпеки держави потрібно 5,4 млн тонн зерна.

Про це сказав заступник міністра аграрної політики України Євген Лавров на прес-конференції, повідомив кореспондент ГолосUA

"Для тваринництва нам треба 14 млн, харчова переробка — ще п’ять. Тобто загальний баланс потреби взагалі 24 млн. тонн. А без кукурудзи, яку ми очікуємо в межах 12 млн. тонн, вже сьогодні продовольча безпека гарантована. Тобто 24 млн. тонн у нас потреба в державі, а 29 млн тонн у нас уже є в наявності", — підкреслив він.

Водночас генеральний директор Аграрного фонду України Олександр Маренець наголосив на тому, що продовольчої кризи в Україні не буде. "Я відкидаю можливість продовольчої кризи. В Агрофонді достатньо зерна для того, щоб забезпечити переробку та постачання борошна за фіксованими цінами", — сказав він.

За його словами, на сьогодні Аграрний фонд забезпечений коштами державного фінансування у розмірі більше мільярда гривень. "Після прийняття постанови уряду щодо випуску облігацій внутрішньої позики в сумі 5 млрд., ми плануємо отримати ще додаткове фінансування. Отже, коштів для закупівлі зерна нового врожаю достатньо. Якщо підрахувати середню ціну, то це, можливо, буде 4,5 млн. грн.", — уточнив Олександр Маранець.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме