ГолосUA
15:09 21/04/2010

Продовження строку перебування ЧФ РФ в Україні – стратегічна помилка, — Б. Соколовський

Продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії в Україні – стратегічна помилка. Про це під час прямого ефіру програми “РозворотUA” в ефірі радіо “Ера” повідомив екс-уповноважений Президента України з питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

За його словами, не достатньо лише домовленості двох Президентів – потрібно, аби за продовження терміну перебування ЧФ в Україні проголосувала Верховна Рада. />  
“Це потребує зміни Конституції і рішення парламенту обов’язкове. Тому, що договір базовий між Україною та Росією є ратифікований парламентом. Я не хотів би коментувати зараз це рішення по флоту, оскільки все-таки це поки що повідомлення з преси. Я думаю, що це стратегічна помилка, якщо це дійсно має місце. Якщо по газу – це позитивно”, — сказав Б. Соколовський.

Нагадаємо, ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що Президент України Віктор Янукович і президент Росії Дмитро Медведев підписали міждержавну угоду про продовження на 25 років терміну перебування Чорноморського Флоту Росії на території України.

Угода також передбачає право пролонгації цього терміну ще на 5 років за згодою сторін.

В обмін на це, згідно з угодами, які підписали Янукович і Медведєв, Україна отримає знижку на ціну на газ у розмірі 100 доларів у разі, якщо ціна на газ буде більше 330 доларів за кубометрів, або знижку 30% від суми контракту, якщо ціна буде нижче 330 доларів.

 

Читайте также по теме