ГолосUA
14:09 17/06/2010

Проект Бюджетного кодексу — це бомба сповільненої дії — БЮТ

Бюджетний кодекс, який був прийнятий сьогодні, 17 червня, в першому читанні, суттєво обмежує прямі міжбюджетні відносини між державним бюджетом та місцевими бюджетами районних рівнів.

Про це заявив Прем’єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв під час засідання опозиційного уряду, передав кореспондент ГолосUA. />  
“Бюджетний кодекс Миколи Азарова розраховано на 700 місцевих бюджетів, тоді як кодекс попереднього уряду Юлії Тимошенко вперше передбачав встановлення прямих міжбюджетних відносин з 12 000 місцевих бюджетів. Також кодекс уряду не врегульовує питання міжбюджетних відносин між районним бюджетом та бюджетом місцевого самоврядування з чисельністю населення територіальної громади до 401 мешканця”, — сказав він.

Водночас екс-глава Держказначейства Тетяна Слюз наголосила, що проект Бюджетного кодексу містить норми, які призведуть до затримки виплат заробітних плат у сільських, селищних та районних населених пунктах.
 
За її словами, в проекті бюджетного кодексу міститься “бомба сповільненої дії”.

“Будь-які позички, які надаються органами державного казначейства, повинні погоджуватися в обов’язковому порядку з Міністерством фінансів України. За останні роки в країні з’явилася практика, коли місцеві органи влади при тимчасових касових розривах звертаються до органів державного казначейства щодо отримання позичок. Позички надаються не лише Держказначейством, але і територіальними підрозділами, і якщо всі позички будуть погоджуватися з Міністерством фінансів, то сільські та районні ради не будуть своєчасно отримувати ці кошти, а це в свою чергу призведе до того, що своєчасно не буде виплачена заробітна плата, комунальні платежі тощо”, — сказала вона.
 
О. Каретнікова
 

Читайте также по теме