ГолосUA
19:11 18/02/2011

Проект “Циклон-4” отримав механізм фінансування з Бюджету

Кабінет Міністрів затвердив порядок використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для обслуговування кредитів, залучених для реалізації проектів “Циклон-4” та “Створення Національної супутникової системи зв’язку”.

Як передала прес-служба Кабміну, відповідну постанову уряд прийняв на засіданні 16 лютого.

Згідно з Порядком, головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Державне космічне агентство, яке є автором постанови.

Одержувачем коштів для реалізації проекту “Циклон-4” є ДП “Конструкторське бюро “Південне” ім. М. К .Янгеля” (Дніпропетровськ), а для реалізації проекту “Створення Національної супутникової системи зв’язку” – ДП “Укркосмос” (Київ).

Порядком також передбачається, що у процесі реалізації проекту «Циклон-4» за рахунок бюджетних коштів сплачується різниця між сумою відсотків, нарахованих за користування кредитними ресурсами відповідно до умов договору, укладеного 18 листопада 2004 р. між Конструкторським бюро і лондонською філією банку “Кредит Свісс Фьорст Бостон Інтернешнл”, та інших платежів, пов’язаних з обслуговуванням кредитних ресурсів, і сумою доходів, отриманих Конструкторським бюро від розміщення в установах банків тимчасово вільних кредитних ресурсів на депозитних рахунках (далі – розміщені кредитні кошти) станом на 5 травня і 5 листопада.

Нагадаємо, що “Циклон-4”— проект українського космічного ракетного комплексу, куди будуть входити ракета-носій “Циклон-4” і наземний комплекс, що забезпечує проведення на космодромі робіт з підготовки та запуску ракетного навантаження і корисного навантаження.

РН “Циклон-4” є поліпшеним варіантом трьох-ступінчастої ракети-носія Циклон-3, і призначена для оперативного і високоточного виведення на кругові, геостаціонарні і сонячно-синхронні орбіти космічних апаратів різного призначення з космодрому в Алкантара (Бразилія). Вона дозволить виводити на екваторіальну орбіту висотою 500 км КН масою до 5,5 т і КН масою до 1,5 тонни на геоперехідну орбіту.

Читайте также по теме