ГолосUA
12:26 20/06/2009

Проект ЄАНТК на базі «Одеса — Броди» офіційно передано на вивчення Єврокомісії

Технічно-економічне обґрунтування проекту Євроазійського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК) на базі нафтопроводу «Одеса – Броди» офіційно передали на експертне вивчення Єврокомісією. />  

Про це заявив уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, коментуючи результат зустрічей у Варшаві представниками канцелярії Президента Польщі та керівництвом СП «Сарматія», під час яких був узгоджений спільний план дій щодо подальших кроків із реалізації проекту ЄАНТК.
 

Про це сьогодні повідомила прес-служба Секретаріату Президента.
 

За його словами, європейці наразі позитивно відреагували на ініціативу Президента України щодо надання можливості Європейській комісії системного вивчення ТЕО — як це і було попередньо домовлено.
 

Уповноважений Президента додав, що після завершення спільного вивчення ТЕО відбудеться презентація проекту ЄАНТК за участю Глав п’яти держав – учасниць проекту та голови Єврокомісії з метою прийняття остаточного рішення про форми спільної участі в реалізації проекту ЄАНТК з боку ЄС.
 

Б. Соколовський також повідомив, що окремо обговорювалося питання з посадовцями Єврокомісії про роль російської сторони у реалізації ЄАНТК. За його словами, українська сторона надала вичерпну інформацію та вичерпні пояснення того, що проект є корисний для всіх сторін, включаючи і російську.

 

Читайте также по теме