Мария Мамаева
15:56 20/01/2011

Професія лікаря в Україні знищується — експерт

Непродумана державна політика у сфері охорони здоров’я призводить до дефіциту кадрів у медичних закладах.

Таку думку озвучив президент Всеукраїнського лікарського товариства Олег Мусій сьогодні на прес-конференції у столиці, передав кореспондент ГолосUA.

«В Україні протягом останніх 18 років методично знищується така професія, як лікар з боку державних органів влади. Це виражається в тому, що наразі, за офіційними даними МОЗ, в Україні недостача лікарських кадрів уже становить 25%», — зазначив О. Мусій.

За його словами, серед тих лікарів, які працюють в системі охорони здоров’я, третину складають люди позапенсійного віку, стільки ж — люди, яким до пенсії залишилось не більше 5 років. А кількість молодих спеціалістів у галузі охорони здоров’я, на думку експерта, є недостатньою, щоб забезпечити медичне обслуговування в країні на належному рівні.

На думку О. Мусія, державна політика в сфері охорони здоров’я призвела до того, що кількість випускників медичних навчальних закладів, які йдуть працювати у державні медичні заклади України, становить лише 6%. Так, зарплата молодого лікаря, як зазначив О. Мусій, становить 1000-1200 грн на місяць.

 

Читайте также по теме