ГолосUA
12:43 06/10/2008

Профспілки протестуватимуть проти змін до трудового законодавства

Члени профспілок України готуються до проведення акцій протесту проти введення змін до трудового кодексу. Про це розповів голова національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук.

За його словами, нині істотно порушуються права людей на працю та відпочинок, і з прийняттям нового кодексу ця ситуація лише погіршиться. Тому форум профспілок затвердив вимоги до уряду. Серед них — об`єднання профспілок у єдиний рух; повернення профспілкам права керування фондами соціального захисту; заснування страйкового фонду та фонду соціального захисту страйкових лідерів; впровадження цільових соціальних програм, спрямованих на покращання умов праці, а також максимальна присутність профспілок в інформаційному житті країни.

 

Нагадаємо, що Верховна рада ухвалила в першому читанні новий варіант Кодексу Законів про працю, який суттєво обмежує права профспілок та найманих працівників. Зокрема, за новими правилами роботодавець зможе збільшувати тривалість робочого дня до 10-12 годин і звільняти працівників майже без пояснень,а колективні угоди не будуть підписуватися.

Читайте также по теме