ГолосUA
10:55 27/04/2010

Профспілки проведуть атестацію робочих місць

Федерація профспілок України (ФПУ) створила Центр незалежних експертиз, який проводитиме роботу з атестації робочих місць на підприємствах.

Про це повідомив заступник голови ФПУ Сергій Українець на брифінгу з нагоди Всесвітнього дня охорони праці.

За його словами, головним завданням центру є вихід через профспілкові організації на ті підприємства, де не дотримуються нормативних строків проведення атестації, і об’єктивно встановити дію небезпечних факторів, а потім запустити відповідні механізм роботи по їх усуненню або створенню нормальних умов праці.

“Ми зацікавлені в тому, щоб нашим працівникам точно знати, які шкідливі і небезпечні фактори діють на виробництві для того, щоб відповідні заходи запропонувати роботодавцю і сам роботодавець їх реалізував — по усуненню дії цих факторів, а там де це не можливо — відповідно компенсації, застереження і створення відповідних умов праці”, — пояснив С.Українець.

Крім того, він повідомив, що поки що ліцензію на подібну роботу отримано на 4 промислові області — Донецьку, Дніпропетровську, Запорізьку і Луганську, але з часом, на думку С.Українця, географія буде розширена в міру того, як центр буде створювати свої представництва в інших областях по всій Україні.

“Але для нас важливі саме ці 4 регіони, тому що на них відчувається якраз коливання навантаження як роботи самої промисловості, так і завантаження працівників”, — додав заступник голови ФПУ.

М.Мамаєва

 

Читайте также по теме