Ольга Черненко
14:59 30/10/2010

Програла, чи виграла влада тест на демократію — можна буде сказати після місцевих виборів, — експерт

 

Заява одного з євродепутатів про програш нинішньої влади в питанні демократії не є позицією Європи загалом.

Таку думку висловив політолог Володимир Фесенко в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

"Те, що член Європарламенту Елмар Брок заявив, що наша влада програла тест на демократію через місцеві вибори — це поспішний висновок і думку лише одного євродепутата", — наголосив він.

За словами експерта, європейська спільнота напередодні саміту "Україна-ЄС" матиме можливість повернутися до питання демократичності виборів в Україні.

"Вони отримають інформацію про результати виборів, узагальнять і зроблять висновки. А поки не треба робити спекулятивних висновків. Треба дочекатися дня голосування і результатів. А поки всім політикам треба бути політично коректними по відношенню до інших", — додав він.

Нагадаємо, член Європейського парламенту, координатор Європейської народної партії із зовнішньополітичних справ Елмар Брок заявив, що українська влада провалила тест на демократію. Мовляв, державні посадовці так і не спромоглись виправити серйозні недоліки правової системи та запровадити невідкладні заходи, необхідні для забезпечення прозорості та сприяння довірі виборців під час місцевих виборів.

Читайте также по теме