ГолосUA
05:56 07/07/2010

Програма і термін навчання за радянських часів зарекомендувала себе доволі успішно — експерт

Програма і термін навчання за радянських часів зарекомендувала себе нормально, а тому повернення до 11-річної освіти є виправданим.

Про це заявив член суспільної ради при Міносвіти України, правозахисник, голова правління Міжнародної Ліги захисту прав громадян України Едуард Багіров кореспонденту ГолосUA.

"Коли державні органи, численні державні “мужі” сперечаються між собою, я згадую народну приказку: у семи няньок дитя без ока. Сперечаються, а ні до чого не приходять. Відповідно, весь час народжуються нові суперечки, а в результаті отримуємо нульовий ефект" — прокоментував він.

Що стосується того, скільки років дитині вчитися, то на думку експерта, програма і термін навчання СРСР нормально себе зарекомендувала.

"Та система освіти надавала можливість дітям отримувати повноцінні теоретичні знання. Повірте, наші вчені зі світовим ім’ям отримували базові знання в простих школах за 10 років. Я, наприклад, не хочу, щоб моя дочка вчилася 12 років. Ці два зайві роки в області знань не дадуть дитині нічого надпозитивного" — сказав він.

Тому, на його думку, повернення до перевіреного, є абсолютно нормальним кроком.

"Тут не варто сперечатися і доводити, що 12 років добре, а 14 років – ще краще" — підкреслив Едуард Багіров.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме