ГолосUA
15:57 25/06/2010

Програш справи у Стокгольмському суді вдарив по репутації України – експерт

Програш справи щодо справи по “РосУкрЕнерго” у Стокгольмському арбітражному суді вдарив по міжнародному рейтингу України.

Таку думку висловив екс-уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський на круглому столі в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Великий і середній бізнес за кордоном не цікавить, яке прізвище у прем’єра і Президента України. Але їх турбує те, що українська держава здатна робити речі, які потім скасовуються в судовому порядку. Це втрати, які навіть складно виміряти в грошах», — сказав експерт.

За його словами, нинішня влада, знаючи напевне, що Стокгольмський трибунал винесе рішення не на користь України, просто споглядала за цим процесом. Експерт констатував, що вирок суду сильно вдарив по іміджу України, хоча провладні сили, маючи майже братні зв’язки із Російською Федерацією, нічого не зробили, щоб цього не сталось.

«Чому по-дружньому не домовилися про те, щоб не ганьбити державу? Гроші — це одне, але ж є і імідж. Наш імідж дуже сильно страждає сьогодні», — сказав Б.Соколовський.

Нагадаємо, як повідомляло агентство раніше, 8 червня Стокгольмський арбітражний трибунал зобов’язав НАК «Нафтогаз України» повернути «РосУкрЕнерго» 12,1 млрд. кубометрів газу.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме