ГолосUA
08:35 08/09/2010

Прокуратура порушила справу і оголосила в розшук екс-посадовця Держкомзему

Прокуратура Київської області порушила кримінальну справу щодо колишнього виконувача обов’язків начальника управління Держкомзему в Броварському районі, його оголошено в розшук.

Про це повідомила прес-служба обласної прокуратури. />  

Судом надано дозвіл на затримання та доставку екс-посадовця до суду для розгляду подання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудовим слідством встановлено, що службовець, зловживаючи своїми повноваженнями, підготував розпорядження голови Броварської районної державної адміністрації і видав державні акти на землю 110 громадянам загальною площею 220 га в порушення вимог земельного законодавства. Із загальної кількості земель — 25,5 га розташовані на прибережній захисній смузі та відносяться до земель водного фонду і не можуть бути передані у приватну власність.

Умисні дії чиновника слідчим прокуратури кваліфіковані за ч. 3 ст. 365 КК України. Судом залишено без задоволення його скаргу на постанову про порушення кримінальної справи.

Окрім цього, слідчими з’ясовується причетність інших керівників органів влади до вчинення вказаного злочину.

Хід слідства знаходиться на контролі у керівництва прокуратури області. Слідство, у разі розшуку обвинуваченого, планується закінчити у жовтні 2010 року.
 

Читайте также по теме