ГолосUA
10:18 24/01/2009

Прокуратура виявила понад півтори тисячі корупціонерів

1687 справ з ознаками корупції передали до суду за минулий рік органи прокуратури. />  

Про це заявив Генеральний прокурор України Олександр Медведько, повідомила «Дзеркало тижня».
 

«За рік ми передали до суду 1687 кримінальних справ з ознаками корупції. Це багато як ніколи, — заявив генпрокурор. — Встановили завдану шкоду на 94 млн. грн., 90% яких відшкодовано. Цього року виявлено 2957 фактів хабарництва — найбільш небезпечного прояву корупції. 1367 кримінальних справ направлено до суду».
 

Олександр Медведько відкинув звинувачення у необґрунтованому закритті справ прокуратурою.
 

«Нас звинувачують, що ми часто закриваємо кримінальні справи. Але за рік у нас закрито всього 23 кримінальні справи, і ті з об’єктивних причин. Переважно це справи минулих років, які досить важко доводити», — заявив він.
 

На думку генпрокурора, невиправданими є звинувачення і в малому масштабі справ, які розслідують його підлеглі.
«Я не згоден із звинуваченнями в тому, що прокуратура займається дріб’язковими справами, в тому числі земельними. Останній приклад стосується Броварського району, де вимагали 40 млн. доларів, четверо заарештовано», — поінформував він.
 

Загалом, у 2008 році суди задовольнили 79 тис. позовів, учинених прокурорами. За їхніми майновими вимогами стягнуто понад 1 млрд. грн., з них на користь незахищених верств населення — 57 млн. грн. На захист майнових інтересів держави прокурори вчинили 69 тис. позовів, за результатами розгляду яких вимоги прокурорів задоволено на суму понад 950 млн. грн.

 

Читайте также по теме