ГолосUA
18:19 19/07/2010

Прокуратуру Львівської області очолив Анатолій Пришко

Голова Львівської ОДА Василь Горбаль і заступник генерального прокурора України Євген Блажівський представили особовому складу прокуратури Львівської області нового керівника обласної прокуратури – Пришка Анатолія Григоровича. 

Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Представляючи нового прокурора Львівщини, Є.Блажівський висловив сподівання, що А.Пришку вдасться виконати завдання, які стоять перед прокуратурою. «Трудитися доведеться багато, бо держава ставить перед прокуратурою конкретні завдання. Державу цікавить не тільки кількість порушених кримінальних справ, але їхнє логічне завершення», — підкреслив Є.Блажівський.

У свою чергу, В.Горбаль окреслив пріоритетні напрями, на яких у своїй діяльності має зосередитися прокуратура області. «По-перше, потрібна жорстка бюджетна дисципліна. Також багато питань виникає в галузі державних закупівель. Зокрема, щодо тендерів, які проводяться державними соціальними закладами – школами, інтернатами. Ми вже провели низку перевірок і встановили, що у деяких із цих закладів ціни проведених закупівель у кілька разів перевищують ринковий рівень. Третій напрям – земельні питання», — заявив В.Горбаль. Також В.Горбаль нагадав усім присутнім тезу заступника голови Адміністрації Президента Геннадія Васильєва, який очолює спеціальну комісію з земельних питань при Президенті України. «Важливо не тільки, скільки гучних заяв пролунало, скільки прес-конференцій проведено. Важливо, скільки власності повернула, скільки збитків відшкодувала держава внаслідок злагодженої роботи правоохоронних органів, прокуратури і судів по вирішенню земельних питань», — підсумував В.Горбаль.

Анатолій Пришко подякував В.Горбалю і Генеральному прокурору за призначення на посаду, і заявив, що для нього є великою честю очолити прокуратуру Львівської області. «Колектив прокуратури Львівської області – один із найбільш професійних і сильних в Україні. Ми впораємося з тими завданнями, які перед прокуратурою ставить Закон і Президент України», — заявив А.Пришко.

Довідка. Анатолій Пришко народився 1 січня 1959 року на Рівненщині. Остання його посада – прокурор Рівненської області. Раніше А.Пришко вже обіймав посаду прокурора Львівської області – у 2006-2008 рр., після чого працював у Генеральній прокуратурі і на Рівненщині. 

А.Пришко – державний радник юстиції третього класу, Заслужений юрист України, нагороджений орденом 3 ступеня, званням «Почесний працівник прокуратури України», «Подякою за сумлінну службу в органах прокуратури».

 

Читайте также по теме