ГолосUA
14:32 29/01/2009

Промисловці закликають до відповіді уряд, НБУ та Президента за невдалу боротьбу з кризою

Антикризова громадська рада, створена промисловцями та підприємцями, вимагає звіту від уряду і Національного банку за участю Президента України про ефективність антикризових заходів.

Як передав кореспондент Голос.UA, про це повідомив президент українського союзу промисловців та підприємців Анатолій Кінах.

Він зазначив, що кризові тенденції ще більш поглибилися, в більшості бюджетоутворюючих галузях.

«У металургійному виробництві у грудні проти грудня минулого року спостерігалося скорочення випуску продукції на 42,7%, у хімічній — на 40%, у машинобудуванні — на 37,1%» — зауважив Анатолій Кінах.

За його словами, економічні проблеми торкнулись вже і соціальної сфери.

«У листопаді-грудні 2008-го вже 1 мільйон 340 тисяч громадян знаходились у вимушених відпустках або працювали скорочений тиждень, в в січні ця цифра тільки зростає. Протягом двох останніх місяців 2008 року органи зайнятості додатково зареєстрували 530 тисяч безробітних. Кількість вакансій у порівнянні з жовтнем скоротились майже вдвічі — зі 178 до 91 тисячі. Зростають заборгованості з виплати заробітних плат і пенсій» — розказав експерт.

Головною причиною поглиблення економічної кризи в Україні, промисловці та підприємці вважають бездіяльність влади, її нездатність відійти від безглуздого протистояння та зосередитися навколо антикризових дій.

 

Читайте также по теме