ГолосUA
06:50 09/03/2010

Пропозиція Яценюка невигідна Януковичу – експерт

Пропозиція Арсенія Яценюка врахувати важливі для НУ-НС ідеологічні розбіжності при створенні нової парламентської коаліції, викладена у листі до президента Віктора Януковича, є для Януковича невигідною.

Таку думку висловив журналіст Віталій Портніков у ефірі ICTV, передав кореспондент ГолосUA.

«Те, що пропонує Арсеній Яценюк Віктору Януковичу – це, фактично, відмовитися від тих головних засад, на яких будувалася його виборча кампанія. Він має сказати своєму електорату, що головні принципові питання мають бути відкладені на три роки. А потім Янукович повинен через кілька місяців йти на парламентські вибори і виграти їх, після відмови від засад, за які голосували його виборці», — сказав він.

Звичайно, ця ідеологія є прикриттям бізнес-інтересів тих кланів, які утворили Партію регіонів, переконаний Портніков. «Ці клани не хвилює НАТО, російська мова, Чорноморський флот, взаємини з Росією. Але люди голосують не за бізнес-інтереси, коли віддають голоси Януковичу. Вони голосують саме за ідеологію. І Янукович має говорити виборцям, що все це буде», — підкреслив він.

Натомість, вважає Портніков, якщо Янукович відмовиться від цього «пилу в очі виборцям», він отримає коаліцію лише на недовгий час.

Нагадаємо, напередодні у своєму відкритому листі до Януковича Яценюк запропонував створити тимчасову коаліцію до проведення дострокових парламентських виборів і виклав власнебачення майбутньої політики.

І. Носальська

 

Читайте также по теме