ГолосUA
15:47 01/12/2010

Протест підприємців фінансувала Тимошенко — Колесніченко

 

Протести підприємців на Майдані Незалежності фінансували через конвертаційні центри і політичну силу Юлії Тимошенко.

 

Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко, коментуючи протести підприємців, повідомила прес-служба політсили.

«На самому початку, коли вийшли представники малого бізнесу, ми отримували чітку інформацію — хто оплачує, скільки сплачується за це стояння», — підкреслив В. Колесніченко.

На зустрічне питання, хто оплачував протести, депутат відповів: «По-перше, в цьому напрямку працювали конвертаційні центри. По-друге, Блок Юлії Тимошенко, який потім спробував надати політичного забарвлення тому, що спочатку планувалося, як показ волі народу».

«Я навіть здивувався, що Тимошенко на Майдані з'явилася дуже рано — не вийшло народного хвилювання. Було зрозуміло, що чим більше люди страйкували, тим більше вони розуміли, що їх використовують. При цьому я був на київських ринках, був у себе в Севастополі на ринках, розмовляв з людьми. Заходив і на Майдан. Я запитував, за що вони протестують. Так ось тих, хто знав, навіщо він протестує, там було не так вже й багато. Особливо мене потішило питання про вето Президента. Я задав питання: «А що таке вето?» Лише один з десяти зміг мені виразно припустити, що це таке», — сказав він.

При цьому, за словами депутата-регіонала, ті люди, які хотіли вести переговори, «робили це, коли ми були в парламенті й обговорювали з підприємцями Податковий кодекс».

«Але коли на рівні Кабміну представники Майдану зустрілися з владою, то ці підприємці-переговорники були далекі від бізнесу: пальці віялом, знаєте. Закінчилося це тим, що підприємці вважають, що ці переговори їм не потрібні і взагалі, мовляв, давайте, звільняйте місця», — сказав парламентар. «Тоді стало зрозуміло, хто володіє Майданом, хто його куди веде і що хоче отримати», — резюмував В. Колесніченко.

Читайте также по теме