ГолосUA
18:18 23/11/2010

Протестанти на Майдані просять Кирила благословити Януковича на ветування Податкового кодексу

 

Учасники акції протесту на Майдані Незалежності в Києві просять Патріарха Кирила, який перебуває з візитом в Україні, благословити Президента Віктора Януковича на ветування Податкового кодексу.

Про це зі сцени на Майдані, звертаючись до глави РПЦ, заявив один з учасників мітингу.

"Я звертаюсь до патріарха Кирила благословити Президента Януковича на рішучий крок, який називається вето Податкового кодексу", — сказав він.

При цьому люди, які стояли на площі, підтримали його гучними вигуками.

Нагадаємо, у понеділок, 22 листопада, вранці на Майдані Незалежності у Києві підприємці розпочали акцію протесту проти набуття чинності Податковим кодексом, прийнятим Верховною Радою минулого тижня. Активісти вимагають, щоб Президент застосував вето до цього закону.

Того ж дня Окружний адміністративний суд Києва за позовом КМДА заборонив проведення масових заходів 22-26 листопада у центрі Києва. Як пояснили в мерії, таке рішення прийнято "у зв'язку з візитами іноземних делегацій з 21 до 24 листопада 2010 року…".

Однак підприємці заявили, що не мають наміру виконувати рішення суду і залишати Майдан Незалежності.

У вівторок, за інформацією джерела у Адміністрації Президента, стало відомо, що В. Янукович має намір накласти вето на Податковий кодекс, прийнятий 18 листопада у другому читанні.

За матеріалами: ТСН.ua

Читайте также по теме