Протести в арабських країнах є прикладом того, що відбувається з «керованими демократіями» — Соболєв

Протести у арабських країнах є прикладом того, що відбувається з так званими «керованими демократіями».

Таку думку висловив народний депутат, представник фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Соболєв у ефірі «Шустер live» на Першому національному телеканалі, передав кореспондент ГолосUA.

«На мій погляд те, що почало відбуватися у Йемені, Іорданії, у Єгипті, ланцюгова реакція, фактично, пішла по усьому арабському світу, є найкращим прикладом того, що відбувається з так званими «керованими демократіями», — сказав він.

За словами народного депутат, ці режими подібні до того, що є сьогодні у Росії, що будує Янукович в Україні – одна правляча партія, посади роздаються виключно за партійною ознакою, чи ознакою родинних звязків, опозиційні видання не впливають на громадську думку, телебачення є монополізованим.

При цьому опозиція не має можливості хоч якось себе проявити, і процес стає некерованим, додав С. Соболєв. «Чому це «проривається»? Відбулися вибори у Єгипті, ніхто не виходив на протести. Як тільки почали зростати ціни, безробіття – це те, що масово відчуває Україна. Тому ключове питання цих виступів – коли соціальні протести населення можуть перерости, дійсно, у неконтрольовані процеси», — наголосив С. Соболєв.

Читайте также по теме