ГолосUA
09:02 30/04/2009

Проти СБУшників, які слухали телефон заступника генпрокурора, порушили справу

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти співробітників Служби безпеки, які вели прослуховування телефонних розмов заступника генпрокурора Рената Кузьміна. Про це в інтерв’ю виданню «Дело» заявив генеральний прокурор Олександр Медведько.

Генпрокурор, зокрема, повідомив, що телефонні розмови Р.Кузьміна прослуховували протягом року. «Порушено кримінальну справу за двома статтями: перевищення службових повноважень та втручання в особисте життя», — відзначив О.Медведько.

Разом із тим, він уточнив, що ця «справа набула затяжного характеру» у зв’язку з судовими розглядами. «Після порушення кримінальної справи працівник СБУ звернувся до суду зі скаргою. Спочатку його звернення було відхилено. Потім апеляційний суд скасував це рішення і направив скаргу на новий розгляд. Генпрокуратура на цю постанову внесла касаційну скаргу», — розповів керівник ГПУ.

На запитання, як Р.Кузьмін дізнався про «прослушку», генпрокурор відповів: «Розслідування у цій кримінальній справі проводиться під грифом «секретно». А відомо стало в результаті звернення одного з народних депутатів і дослідчої перевірки».

 

Читайте также по теме