ГолосUA
13:18 19/03/2010

Проти Ющенка треба порушити 5-6 кримінальних справ — Я. Табачник

Проти третього Президента Віктора Ющенка потрібно порушити мінімум 5-6 кримінальних справ. Таку думку висловив народний депутат від Партії регіонів Ян Табачник.

“Ющенко повинен ще отримати своє. Я входжу до складу комітету з боротьби з організованою злочинністю та корупцією, і можу сказати, що Ющенко за свій президентський термін кілька разів порушив Конституцію. За великим рахунком, проти нього повинні порушити мінімум 5-6 кримінальних справ. Те саме — проти Тимошенко”, — заявив Я. Табачник.

На його думку, безкарність призводить до страшних наслідків. “І не потрібно робити вигляд, що нічого не відбулось, що нічого не було. Я — не прихильник заходів репресивного характеру, але, принаймні, повинно бути загальне засудження, тому що коли навіть цього немає, країна просто падає у прірву беззаконня. Всі керівники повинні пам’ятати, що вони не прийшли навічно”, — зауважив депутат.

Водночас він вважає, що “не можна рубати з плеча”, “все повинно бути обгрунтовано та належним чином підготовано”. “Юристи повинні попрацювати, підготувати матеріал та висунути обгрунтовані звинувачення. Тому, що коли ми не надамо обгрунтованих звинувачень їм, ці звинувачення потім висунуть нам. І майбутнє покоління нам цього не пробачить. Наші діти запитають у нас: чому ви, прийдучи до влади, не розібрались, за яких причин був розпущений парламент у 2007 році? Чому порушувалась Конституція?”, — сказав Я. Табачник.

Він не сумнівається, що колишнім посадовим особам, відповідно до закону, будуть висувати звинувачення і їхні справи дійдуть до суду. “Звичайно. І у тому числі ми зараз викликаємо міжнародних експертів. Вони проведуть міжнародний аудит і скажуть: ось тут і тут було порушено економічне право. І після цього розмовлятимемо”, — додав регіонал.

За матеріалами “Главком”.

 

Читайте также по теме