ГолосUA
11:46 25/11/2008

Процес у справі Політковської буде відкритим

Судовий процес у справі про вбивство журналістки «Нової газети» Анни Політковської пройде у відкритому режимі. Про це заявив адвокат одного з обвинувачених Мурад Мусаєв, повідомило агентство «РБК-Україна». За його словами, колегія присяжних збережена в колишньому складі, за винятком присяжного, який виступив перед пресою. Він заявив свій самовідвід. Засідання проходитиме у відкритому режимі у присутності журналістів.

Нагадаємо, 19 листопада було прийнято рішення, згідно з яким судовий процес у справі про вбивство Анни Політковської проходитиме в закритому режимі, що зумовлене необхідністю забезпечити безпеку присяжних.

Раніше Мурад Мусаєв відзначив, що, за версією слідства, замовник вбивства Анни Політковської — якийсь політичний діяч усередині країни. При цьому, за словами адвоката, ні про яку конкретну фігуру мова в справі не йде, але «на стадії слідства генеральний прокурор заявив, що це хтось великий і жахливий за межами Росії». «Невідомо, про кого йде мова, ні про кого конкретно мова не йде», — сказав адвокат.

Оглядача «Новой газеты» Анну Політковську було застрелено в Москві 7 жовтня 2006 року в під’їзді будинку, в якому вона мешкала.

 

Читайте также по теме