ГолосUA
08:22 21/11/2008

Процес у справі про вбивство Політковської може розпочатися заново

Процес у справі про вбивство російської журналістки Анни Політковської може початися заново. Головуючого суддю Євгенія Зубова можуть відсторонити від справи. Окрім того, на думку голови Адвокатської палати Москви Генрі Рєзніка, у Зубова є всі шанси позбутися суддівського статусу.

Про це повідомило «Эхо Москвы».

Скандал виник після того, як один із присяжних — Євген Колєсов в ефірі «Эхо Москвы» розповів, що Колегія присяжних не зверталася із проханням зробити процес закритим, а лише «порушила питання про доцільність ведення під час засідання відео- та фотозйомки».

Сьогодні газета «Коммерсант» повідомила, що присяжні у справі Політковської направили судді колективне прохання допустити ЗМІ в зал засідань. Під заявою підписалися 19 із 20 присяжних.

Слухання у справі про вбивство Анни Політковської почались 19 листопада. За два дні до цього було оголошено, що процес пройде у відкритому режимі. Проте безпосередньо перед початком засідання рішення було змінене. Суддя заявив, що присяжні відмовилися виходити у зал у присутності преси.

Оглядача «Новой газеты» Анну Політковську було застрелено в Москві 7 жовтня 2006 року в під’їзді будинку, в якому вона мешкала.

 

Читайте также по теме