ГолосUA
06:25 06/01/2011

Протягом 2010 року через «Бориспіль» пройшло майже сім мільйонів пасажирів

За підсумками роботи в 2010 році у порівнянні з 2009 роком міжнародний аеропорт «Бориспіль» продемонстрував стабільне зростання виробничих показників.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства інфраструктури.

Кількість перевезених пасажирів збільшилася на 16% і становить 6,7 млн. пасажирів. Кількість літако-вильотів зросла на 12% і склала майже 100 тис. рейсів.

«Перевезення пасажирів − як індикатор. Вони чітко реагують на політичну та економічну ситуацію в країні. Як тільки ситуація налагоджується − пасажиропотік зростає», − зазначив генеральний директор аеропорту «Бориспіль» Борис Шахсуваров.

Нагадаємо, у 2010 році у ДП МА «Бориспіль» було відкрито новий термінальний комплекс «F», що дозволило збільшити пропускну спроможність головних повітряних воріт країни та забезпечити швидкість і комфорт обслуговування пасажирів. Нині з нового терміналу столичного аеропорту здійснюються рейси понад 30 національних та іноземних перевізників. Пасажиропотік за тиждень в середньому становить від 30 до 40 тисяч пасажирів.

Довідка. ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» є головними повітряними воротами України та обслуговує понад 70% авіаційних пасажирських перевезень країни. Аеропорт знаходиться на перетині багатьох повітряних трас, що проходять з Азії до Європи, Америки і у зворотному напрямку, і є єдиним аеропортом України, з якого виконуються трансконтинентальні рейси. З аеропорту «Бориспіль» понад 50 авіакомпаній здійснюють регулярні пасажирські рейси на 100 маршрутах міжнародних і українських рейсів.

 

Читайте также по теме