Протягом наступних півроку митниця запровадить 60 змін у своїй діяльності

 

В рамках концепції реформування Держмитслужбою під назвою “Обличчям до людей” протягом наступних шести місяців митниця запровадить 60 змін у своїй діяльності.

 

Про це повідомив заступник голови Держмитслужби Віктор Бондар під час відкритої колегії у відомстві, передав кореспондент ГолосUA.

 

“Підготовлені документи: 4 Закони України, 11 постанов уряду та одне розпорядження, 22 накази Митної служби та 19 змін до Митного кодексу. Це тільки на виконання 60 першочергових заходів, які визначені пріоритетними протягом півроку”, — заявив В. Бондар.

 

За його словами, усі ці заходи були підготовлені за пропозиціями бізнесу для подальшого митного оформлення документів та ін. В. Бондар зазначив, що ключові реформи у Митній службі будуть стосуватися оптимізації та вдосконалення структури митних органів, спрощення митних процедур, вдосконалення організації митного контролю в пунктах пропуску і сприяння транзиту, а також законодавства, що регламентує митну справу, системи оподаткування, розвитку міжнародної діяльності, впровадження електронної митниці та розвитку інфраструктури.

 

Ці заходи, за словами посадовця, дозволять скоротити кількість митних органів і вже до кінця року будуть завершені всі організаційні процедури для цього. Також реформа дозволить пришвидшити виконання митних процедур та зекономить кошти.

 

Читайте также по теме