ГолосUA
14:02 18/02/2010

Протягом останніх 10 років США виділили Збройним силам України $92 млн.

За останні 10 років уряд США виділив на модернізацію Збройних сил України $92 млн.

Про це заявив начальник Генерального штабу України — Головнокомандувач Військових сил України генерал армії Іван Свида під час зустрічі із заступником помічника міністра оборони США з питань України, Росії і Євразії доктором Силестой Волландер в Києві, повідомили у прес-службі міністерства оборони України.

За словами начальника Генштабу, впродовж 1997-2009 років об’єми матеріально-технічної допомоги зі сторони США по забезпеченню ВСУ сучасними засобами зв’язку, системами імітаційного моделювання, підготовки військовослужбовців склали майже 92 млн. дол.

І.Свида відзначив, що зі всіх напрямах військової співпраці між Україною і США спостерігається позитивна динаміка. Це стосується участі у військових навчаннях, міжнародних миротворчих операціях під егідою НАТО і ООН, сумісних проектів регіонального масштабу.

"Україна повинна рухатися вперед незважаючи на внутрішньополітичні події і наслідки фінансово-економічної кризи. Плани уряду США залишаються незмінними, і ми розглядаємо питання двосторонньої співпраці з Україною як з країною — стратегічним партнером", — підкреслила у свою чергу С.Волландер.

Також вона подякувала українській стороні за послідовність і постійну участь в операціях з підтримки миру в "гарячих точках" Світу. Особливо високо представник міноборони США відзначила участь кораблів ВМС України в операції НАТО в Середземному морі "Активні зусилля".

 

Читайте также по теме