ГолосUA
14:54 02/01/2011

Протягом року мобільні оператори втратили 1 млн. абонентів

 

Станом на кінець жовтня 2010 року абонентська база операторів мобільного зв’язку стандарту GSM в Україні склала 52,8 млн. абонентів. Рік тому цей показник складав 53,8 млн. користувачів, пише видання «Дело».

За підсумками третього кварталу 2010 року в методології підрахунку абонентської бази кількох мобільних операторів України відбулися зміни. Так, компанія «Київстар» почала звітувати, враховуючи дані, поглинених нею «Українських радіосистем» та «Голден Телеком». Таким чином, у лідера ринку за підсумками жовтня кількість користувачів склала майже 25 млн., а кількість операторів «першого ешелону» зменшилась до трьох.

Також, починаючи з третього кварталу, «Астеліт» перестала враховувати абонентів, котрі протягом трьох місяців: лише отримували інформаційно-рекламні текстові повідомлення; використовували лише переадресацію виклику при вхідному голосовому дзвінку. За даними iKS-Consulting, результатом перегляду методології стало зменшення абонбази life:): з 3-місячною активністю — до 6,3 млн. (з 8 млн. за підсумками 2Q2010), з загальною – до 9,8 млн. За підсумками жовтня загальна кількість клієнтів life:) знизилася на 162 тис. майже до 9,64 млн. абонентів.

Внаслідок вищезгаданих змін значно змінилися ринкові частки операторів. Якщо враховувати лише 3-місячну активну абонентську базу компанії «Астеліт», то за підсумками третього кварталу частка «Київстару» (з врахуванням абонентів «Українських радіосистем» та «Голден Телеком» склала 49%, у «МТС Україна»- 35%, у life:) – 12% і частка інших чотирьох операторів (3 CDMA – оператора та «Укртелеком», що працює в стандарті UMTS) — 4%.

 

Читайте также по теме