ГолосUA
13:30 20/02/2010

Протягом вихідних столичні комунальні служби боротимуться з бурульками

За останні три дні в Києві зареєстровано чотири випадки травмування киян внаслідок падіння бурульок з дахів будинків.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко на позачерговому екстреному засіданні оперативного штабу з питань надзвичайних ситуацій, повідомили ГолосUA у прес-службі державної установи.

«Як зазначалося раніше, ситуація склалася дуже напружена. І вона продовжує загострюватися: за 3 дні у столиці зареєстровано вже 4 випадки травмування киян внаслідок падіння бурульок з дахів будинків. Оскільки снігу на дахах будинків дуже багато, а температура наразі сприяє його таненню, утворюється велика кількість льодових накрижень та бурульок, які можуть зірватися долу та серйозно травмувати людей», — сказав він.

Саме тому, як наголосив посадовець, комунальні служби повинні працювати в посиленому режимі.

О. Голубченко дав доручення Головному управлінню житлового господарства терміново залучити до збивання бурульок з дахів фахівців-висотників та задіяти необхідне обладнання. Зокрема, вже вна вихідних до роботи залучать вишки столичних пожежних ДЕПО, комунальних підприємств «Київзеленбуд». До ліквідації бурульок також запросять працівників тих організацій, які мають дозвіл на висотні роботи. Це, зокрема, «Київмісмькбуд», «Київметробуд», «Мостобуд», «Київпідземшляхбуд» та інші установи.

«Закликаю усіх голів районів невідкладно направити телефонограми та листи до правлінь будинків некомунальної форми власності, серед яких відомчі будинки, ОСББ, кооперативи. Усі балансоутримувачі будинків повинні бути поінформовані про необхідність очищення дахів від бурульок і про відповідальність за неналежне утримання підпорядкованих будівель. Слід провести роботу і з мешканцями тих квартир, де є ускладнений доступ до балконів. Крім того, усі небезпечні місця поблизу будинків повинні бути огороджені попереджувальною обмежувальною стрічкою, і я дуже прошу киян оминати такі зони», – підкреслив перший заступник голови КМДА.

Під час засідання штабу Анатолій Голубченко вкотре закликав мешканців бути дуже уважними та обережними, а також повідомив, що, у разі виникнення потреби, вони можуть звертатися до «Київської служби порятунку» за телефоном 430-37-13, або до оперативного чергового ГУ з питань надзвичайних ситуацій за телефоном 430-50-10. На ці звернення миттєво відреагують бригади професійних спеціалістів муніципальної служби порятунку. Крім того, цілодобово оперативно опрацьовуються та передаються за призначення сигнали, що надходять від киян на телефон Служби допомоги мера – киянам, Call-центр (15-51).

Як повідомили в Головному управлінні охорони здоров’я та медичного забезпечення КМДА, один травмований внаслідок падіння бурульки киянин після медичного обстеження направлений на амбулаторне лікування, інші троє постраждалих наразі перебувають у медичних закладах міста під пильним наглядом лікарів.

 

Читайте также по теме