ГолосUA
16:20 14/07/2010

Провайдерам програмних послуг відмовлено у переоформленні ліцензії

Провайдерам програмних послуг, які подавали документи до Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення (НРТР), відмовлено у переоформленні ліцензії.

Про це повідомив голова Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Володимир Манжосов на засіданні Нацради, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, провайдери програмних послуг звертаються до Нацради з проханням переоформити ліцензію, при чому вказують завищені показники щодо території надання послуг та кількості домогосподарств. Ці показники враховуються при нарахуванні ліцензійного збору під час видачі ліцензій, і вони суттєво впливають на його розмір.

Тобто “ліцензіат за мінімальну вартість у 85 грн. хоче отримати де-факто нову ліцензію”. Такі непорозуміння з обрахуванням ліцензійного збору, за словами голови НРТР, виникли з набуттям чинності з 1 січня 2010 року змін до статті 31 Закону України „Про телебачення і радіомовлення”.

„Дуже приємно, що ліцензіати погодилися з рішенням Національної ради і зазначили, що будуть подавати документи, відповідно до того обговорення цієї проблеми, якого ми досягли. Тож сподіваємося, що дуже в стислі строки будуть прийняті закони, які дозволять нам врегулювати цю проблему остаточно” – зазначив Володимир Манжосов.

М. Мамаєва />  

Читайте также по теме