ГолосUA
17:28 10/06/2010

Проведення місцевих виборів восени 2010 року досить вірогідне — експерт

Цілком можливо, що місцеві вибори відбудуться восени 2010 року.

Про це сказав президент аналітичного центру “Відкрита політика” Ігор Жданов на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Звичайно, у цьому зацікавлена Партія Регіонів, але треба враховувати, що у її партнерів по коаліції інші погляди на питання, коли їх варто проводити. З суто рейтингових показників для регіоналів краще провести місцеві вибори саме восени”, — зазначив він.

Експерт пояснив, що це, у першу чергу, вірно з точки зору політичної доцільності. “До цього часу рейтинги Партії Регіонів ще істотно не знизяться, вертикаль влади вже буде сформована, інші політичні сили будуть ще на спаді. Отже, регіонали матимуть всі комфортні умови для отримання потрібного результату на цих виборах”, — зауважив Ігор Жданов.

“З іншого боку, для БЮТ та Блоку Литвина, з власної точки зору політичної доцільності, набагато зручніше провести місцеві вибори навесні 2011 року”. — наголосив він.

Крім того, експерт пояснив, що нікуди не поділось питання чистоти дотримання Конституції у ситуації навколо місцевих виборів, власне, її норми вже були порушені. “Тому Регіонам треба домовлятися та знаходити більш-менш пристойний вихід з цієї ситуації”, — підкреслив він.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме