ГолосUA
13:42 26/08/2010

Проїзд у київських маршрутках може коштувати 4 гривні

Вартість проїзду в київських автобусах, тролейбусах, трамваях може підвищитися до 2 гривень, а в маршрутках — мінімум до 4 гривень.

З відповідною пропозицією перевізники звернулися до столичної мерії.

«Ми не підвищували вартість проїзду з 2008 року. А подивіться, як за цей час подорожчали запчастини і бензин — тоді один літр коштував 5 гривень, а сьогодні — 7! Ціни зросли на все, а от зарплату нам з того часу не піднімали жодного разу!», — заявив водій маршрутного таксі №204 Віталій.

За словами голови Асоціації перевізників-роботодавців «Столиця» Валерій Липецький, ще не визначена остаточну вартість проїзду.

«Вона буде розраховуватися, виходячи з вартості пального, запчастин, зарплати водіїв. За останні два роки нових автобусів ми практично не купували. У той же час комунальний транспорт не в змозі впоратися з потоком пасажирів у столиці. Про це свідчить хоча б те, що люди набиваються в маршрутки, як оселедець в бочку. Якщо не піднімати вартість проїзду і не ремонтувати машини, які остаточно розсипаються, тоді будете ходити пішки», — сказав він. /> Нагадаємо, про чергову необхідності підняти ціни на проїзд у київському метро заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Попов. Він вважає економічно обґрунтованим вартість проїзду 2,42 гривні.

За матеріалами: Комсомольская Правда
 

Читайте также по теме