ГолосUA
09:20 31/08/2010

Проїзд у столичному метро подорожчає в середині вересня, — КМДА

В Київській міській державній адміністрації заспокоїли жителів української столиці: проїзд подорожчає лише до 2 гривень, а не до 2,4, як того вимагає розрахунок собівартості проїзду в підземці.

Про це в інтерв’ю заявив виконуючий обов’язки київського міського голови Олександр Попов, передав кореспондент ГолосUA.

«Рішення суду, його виконання на сьогодні залежить від керівництва метрополітену. Я думаю, що скоріше за все — це буде вересень. Скоріше — його середина. Тому що фінансова ситуація на підприємстві ускладнюється день у день», — зазначив чиновник.

О. Попов зауважив, що на сьогодні собівартість проїзду у метрополітені в Києві становить 2 грн. 40 копійок.

«Якщо цей тариф (в 2 грн. — ред.) буде вводитись, то метрополітен виходить на 80% собівартості проїзду», — сказав він.

Він також нагадав, що цей же тариф мав працювати вже у минулому році. «Якби він працював, підприємство не зазнало б стількох збитків, ми зараз би могли більш інтенсивніше проводити роботи по розвитку столичної підземки, адже ми тільки в цьому році хочемо здати три станції і на наступний рік у нас велика програма запланована», — сказав О. Попов.

Окрім того, в. о. мера столиці додав, що вважає підвищення вартості проїзду в метро економічно грунтованием кроком. «Хотілося, щоби до цієї дати, фінансова ситуація на підприємстві поліпшилася і дозволила працівникам метрополітену зводити кінці з кінцями, мати належну зарплату», — зауважив він.

Л. Лісовська />  
 

Читайте также по теме