Проїзд в маршрутках Києва подорожчає, на скільки — невідомо

 

Ріст цін на паливо та технічне обслуговування автомобілів може вплинути на підвищення вартості проїзду у маршрутках столиці.

Про це повідомив голова Київської міської організації працедавців-перевізників Валерій Липецький на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, значно подорожчали витрати на перевезення у зв'язку зі збільшенням вартості палива, та обслуговування автомобілів. “На скільки підвищиться — я не знаю: на 4, 5 чи 6 грн. Про конкретну цифру я говорити не хочу, тому що для кожного маршруту вона повинна бути окрема”, — сказав він.

“Ще з вересня минулого року в Україні були створені усі передумови для підвищення вартості проїзду вартості в маршрутних таксі. До скількох підвищувати? Є спеціальна методика розрахунку”, — зауважив він.

За словами Липецького, згідно з українським законодавством, встановлення тарифу на проїзд в маршрутних таксі є вільним. Проте, перевізники мають погоджувати їх у відповідних органах. Для прикладу, в Києві — в Головному управлінні транспорту.

В.Липецький також додав, що маршрутки “є додатковим видом транспорту”, а основним мають бути автобуси, трамваї та тролейбуси. Однак в Києві через відповідні дії “Київпастрансу” маршрутні таксі вже почали виконувати роль основного пасажироперевізника.

Читайте также по теме