ГолосUA
09:55 30/09/2008

Проїзний в Києві коштуватиме 800 гривень?

Не виключено, що на сьогоднішньому сесійному засіданні Київради, яке присвячена питанню громадського транспорту столиці,  буде запропоновано підвищити ціни на проїзд.

Як  повідомили кореспонденту Голос.ua в прес-службі міської ради, робоча група на чолі з депутатом від Блоку Юлії Тимошенко Олександром Зінченком пропонує підвищити тарифи максимально: вартість проїзду в метро — в 4 рази до 2 грн., в трамваї, тролейбусі і комунальних автобусах — в 3 рази до 1,5 грн. 

Обґрунтування — зростання витрат на утримання транспорту та необхідність його розвитку. 

Олександр Зінченко повідомив, що основним питанням, яким майже тиждень займалися члени робочої групи, було те, як захистити киян, які мають доход, менший за прожитковий мінімуму, оскільки проїзний квиток на метро на рік коштуватиме 365 грн., а проїзний на один вид наземного транспорту – 275 грн. Пропонована вартість на два види громадського транспорту, один з яких метро — 575 грн., на два наземних види транспорту — 495 грн., на три наземних — 660 грн., на чотири види транспорту — 799 грн. 

За даними депутата Київради, в Києві налічується 1 млн. 414 тис. осіб, які користуються різними пільгами, і Київрада буде пропонувати Київміськдержадміністрації  визначити для них  «коридор можливостей», щоб забезпечити надані пільги.

Окремо Олександр Зінченко наголосив на критичній ситуації у Київському метрополітені, де, за його словами, є серйозна небезпека для працівників і пасажирів, оскільки система управління була введена в експлуатацію ще 48 років тому і з того часу не удосконалювалася.

Нагадаємо, мер Києва Леонід Черновецький неодноразово запевняв, що ціни на проїзд в громадському транспорті не підвищуватимуться.  />  

Читайте также по теме