ГолосUA
17:09 12/01/2011

Пшонка пообіцяв покарати порушників-корупціонерів

 

 

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка запевнив, що всі, хто порушив законодавство України, будуть нести відповідальність.

 

Про це він заявив на прес-конференції на Закарпатті, повідомила прес-служба ГПУ.

«З моїм приходом на посаду генерального прокурора я поставив завдання посилити прокурорський нагляд у боротьбі з корупцією. На півшляху ніхто не буде зупинятися. Тим більше, що таке завдання перед правоохоронними органами поставив Президент України», — наголосив Генеральний прокурор.

 

Він також нагадав, що прийняття пакету антикорупційних законів – це також ініціатива Президента України і додав, що ГПУ, в свою чергу, виконає поставлене Президентом завдання щодо боротьби з корупцією.

Генеральний прокурор заявив, що не вбачає політики у порушенні кримінальних справ щодо високопосадовців, і на підтвердження своїх слів нагадав, що низка кримінальних справ, порушених останнім часом, стосується чиновників, які обіймали свої посади в уряді Прем’єр-міністра України Миколи Азарова. «Всі рівні перед законом. По закону будемо підходити до кожного суб’єкта, хто скоїв злочин», — запевнив генеральний прокурор.

 

Нагадаємо, сьогодні у Верховній Раді повинен був бути заслуханий звіт генпрокурора щодо ситуації з арештами опозиційних політиків. В. Пшонка на засідання не з’явився, надіславши письмового листа та пояснивши, що 12 січня він перебуває у відрядженні. Замість генпрокурора у парламенті на запитання депутатів відповідав його заступник Євген Блажівський.

 

Читайте также по теме