Ольга Черненко
15:26 01/01/2011

Публічне обговорення Пенсійної реформи не вирішить проблем підприємств та робітників – економіст

Публічне обговорення Пенсійної реформи не змінить ситуацію.

Таку думку висловив економіст Борис Кушнірук в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Те, що Пенсійна реформа буде публічною – це не сприятиме нічому. Бо в тому вигляді, в якому реформа є на даний момент, вона не вирішує проблеми для підприємств і для найманих працівників. Насправді, ця реформа, в тому вигляді, в якому вона є, вона вирішує лише одне питання: яким чином зменшити видатки Пенсійного фонду і стабілізувати його фінансовий стан. Там немає того, щоб стимулювати підприємства і найманих працівників до стабільної зарплати, щоб було прозоре накопичення пенсійних заощаджень”, — зазначив експерт.

За його словами, у Пенсійній реформі немає суттєвих пропозицій.

Немає розуміння, як в стратегічному плані виправити ситуацію, яка склалася з пенсійною системою. Підвищувати пенсійний вік однозначно потрібно. Але мають бути і додаткові заходи. Якщо це робиться без них, то в цьому випадку я не знаю, хто може сприймати це позитивно”, — додав він.

Нагадаємо, Кабмін у ході обговорення пенсійної реформи чекає ініціатив від молодих українців. Про це заявив прем’єр Микола Азаров.

„Пенсійна реформа, перш за все, торкнеться тих, хто планує вийти на пенсію, тому ми чекаємо пропозицій з боку молоді, з боку людей середнього віку”, — зазначив він.

 

 

Читайте также по теме