ГолосUA
15:32 26/01/2009

Пукшин: Ющенко подасть до суду

Президент України Віктор Ющенко звернеться до Конституційного Суду, аби рішення парламенту про скасування своєї постанови щодо затвердження на посаду Нацбанку Володимира Стельмаха було визнане неконституційним.

Про це заявив заступник глави Секретаріату Президента України — уповноважений Президента України з питань контролю за діяльністю Служби безпеки України Ігор Пукшин, повідомили кореспонденту Голос.UA у прес-службі глави держави.

«Президент України звернеться до Конституційного Суду України з поданням про визнання вказаної постанови Верховної Ради України неконституційною, але не для того, щоб поновити повноваження В.Стельмаха, оскільки вони не припинені, а лише для того, щоб запобігти подібним квазікадровим рішенням парламентаріїв у майбутньому», — сказав він.

І.Пукшин наголосив, що голова Національного банку України може бути звільнений з посади виключно у порядку, передбаченому Конституцією України, тобто лише за поданням Президента України.

Говорячи про інше рішення ВР — постанову про відповідальність Віктора Ющенка у фінансовій сфері, І.Пукшин наголосив, що воно є ще більшою мірою абсурдним. Адже покладення на Президента відповідальності за стан справ в економіці держави, на фінансовому ринку, у соціальній сфері не відповідає Конституції України, оскільки визначає відповідальним Президента України за сфери, що за Основним Законом України є прерогативою парламенту і уряду.

І.Пукшин впевнений, що такого роду рішення свідчать про спроби уряду та фракцій, які голосували ці постанови, відвернути увагу суспільства від невдалих «газових переговорів», бюджетної кризи, яка наближається, критичного стану економіки держави. І.Пукшин не виключає, що такими діями уряд хоче отримати доступ до можливості неконтрольованої емісії гривні для покриття дефіциту та недонадходжень до Державного бюджету 2009 року.

 

Читайте также по теме