ГолосUA
13:57 28/10/2010

Путін хоче забрати “Луганськтепловоз” та готель “Україна”

 

Російська сторона вважає не вичерпаними питання приватизації компанії “Луганськтепловоз”, а також столичного готелю “Україна”.

 

Про це заявив прем'єр-міністр Росії Володимир Путін у Києві під час закритої частини засідання комітету економічного співробітництва російсько-української міждержавної комісії, повідомило кореспонденту агенції “ГолосUA” джерело із числа учасників засідання.

 

Про це Володимир Путін говорив у зв'язку із його ж пропозицією створити у рамках згаданої комісії спеціальні комітети за напрямками діяльності, в тому числі й комітет із захисту інвестицій. За його словами, у цьому відношенні проблеми є як в російських, так і в українських інвесторів.

 

Як відомо, Київський господарський суд скасував результати конкурсу з продажу компанії “Луганськтепловоз” Брянським машинобудівним заводом після того, як покупець відмовився оплатити вартість пакета акцій, запропонувавши зарахувати як оплату суму застави, внесеної ним перед попереднім конкурсом.

Щодо готелю “Україна”, то, як відомо, дочірнє підприємство російської Національної резервної корпорації “Комерційна компанія” і Фонд держмайна України в 2004 році утворили ЗАТ “Готель Україна” для створення п'ятизіркового готельного комплексу на місці готелю “Україна”. Проте прокуратура Києва подала позов до суду про недійсність створення цього закритого акціонерного товариства.

Читайте также по теме