ГолосUA
18:19 19/01/2009

Путін: Росія підтримає Україну в умовах кризи

Після вирішення газового питання Росія зробить все, щоб підтримати Україну в умовах економічної кризи.

Як повідомив «1+1», таку заяву зробив прем’єр-міністр РФ Володимир Путін після підписання довгострокового контракту про постачання газу на Україну.

«Зі своєї сторони, ми робитимемо все, щоб Україну підтримати, тим більше, що в умовах, які склалися, нам є про що поговорити», — сказав він, пояснивши, що перш за все має на увазі високий рівень кооперації між двома країнами.

«Сьогоднішнє рішення розблоковує цілий ряд сфер нашої спільної економічної діяльності», — наголосив російський прем’єр. Він також нагадав, що РФ вже давно збудувала ринкові відносини у сфері енергопостачань зі всіма країнами СНД, за винятком України. «Те, що уряд Юлії Тимошенко пішов на таке врегулювання, — це дуже важливий крок в розвитку нашої співпраці в енергетиці», — резюмував Путін.

Нагадаємо, після довготривалого газового конфлікту 19 січня Україна та Росія нарешті підписали угоди на постачання і транзит газу на 2009-2019 роки. Ціна на блакитне паливо для України поки що невідома. Юлія Тимошенко стверджує, що вона становитиме менше 250 доларів за тисячу куб. м.

 

Читайте также по теме