ГолосUA
12:47 04/12/2008

Путін: Відмова Україні в ПДЧ – позитивний сигнал від США

Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін вважає, що відмова НАТО надати Україні ПДЧ – позитивний сигнал від нової американської адміністрації. Про це він сказав під час “прямої лінії” із громадянами Росії.

“Зазвичай, коли відбувається зміна влади у будь-якій країні, тим паче, у такій супердержаві, як США, якісь зміни відбуваються. Ми дуже розраховуємо на те, що це будуть позитивні зміни”,- заявив В.Путін.

“Зараз ми бачимо ці позитивні сигнали. У чому вони полягають? Зверніть увагу на зустріч міністрів закордонних справ- членів НАТО: і Україні, і Грузії відмовлено у Плані дій з приєднання до Альянсу. Ми вже на експертному рівні від людей, які дуже близькі до новообраного президента, його оточення, його помічників, чуємо про те, що із цим не потрібно поспішати, не потрібно псувати відносини із Росією,”- сказав Володимир Путін.

“Ми вже чуємо про те, що потрібно ще раз зважити доцільність розміщення третього позиційного району систем протиракетної оборони у Польщі та радару, відповідно, у Чехії. Ми чуємо про те, що необхідно вибудовувати відносини із Росією, враховуючи її зацікавленість. Якщо це не просто слова, якщо вони будуть трансформовані у практичну політику, то, звичайно, наша реакція буде адекватною, і наші американські партнери її одразу відчують”,- запевнив російський прем’єр.

Нагадаємо, у вівторок, 2 грудня, міністри іноземних справ країн-НАТО вирішили посилити співробітництво з Україною та Грузією без надання їм ПДЧ.

 

Читайте также по теме