ГолосUA
05:19 27/04/2010

Путін вважає завищеною ціну за оренду російської бази в Севастополі

Прем’єр-міністр РФ Володимир Путін вважає завищеною ціну за оренду російської бази в Севастополі, але визнає, що Росія пішла на це заради співпраці та підвищення довіри з Україною.

Про це він заявив у середу, 27 квітня, після переговорів з Президентом України Віктором Януковичем.

"Та ціна, яку викотили, вона завищена. Я б за ці гроші з’їв би вашого Президента", — заявив Путін з іронією журналістам.

"Але для нас це питання не тільки грошей, але і співпраці з Україною, а співпраця у військовій сфері, безумовно, піднімає ступінь довіри, можливість працювати довірливо і в економіці, і в соціалці, і ось це, насправді, найголовніше" , — додав він.

Путін нагадав, що відповідно до домовленостей за 10 років сума оренди перевищить 40 мільярдів доларів.

"За ці гроші можна побудувати кілька баз", — зауважив Путін.

При цьому він висловив здивування тим, що у Верховній Раді, судячи з повідомлень ЗМІ, очікуються серйозні дебати з питання ратифікації угоди з РФ.

Російський прем’єр нагадав, що раніше він неодноразово обговорював це питання з колишнім прем’єром України Юлією Тимошенко, і жодних заперечень з її боку не було.

"Майбутні дебати в Раді стали для мене несподіванкою. Я з Юлею Володимирівною (Тимошенко) обговорював питання продовження терміну перебування російського флоту в Севастополі. І ніхто не заперечував. Принаймні у розмові зі мною Юлія Володимирівна готова була обговорювати цю проблему. Мова йшла тільки про одне — ціну питання", — сказав Путін.

Нагадаємо, 21 квітня в Харкові Президент України Віктор Янукович і президент Росії Дмитро Медведєв підписали угоду про продовження терміну базування Чорноморського флоту РФ у Криму до 2042 року з можливістю його пролонгації ще на п’ять років.

Верховна Рада України у вівторок, 27 квітня, розгляне питання про ратифікацію договору про перебування Чорноморського флоту в Севастополі.

За матеріалами Кореспондент, Інтерфакс-Україна />  

Читайте также по теме