ГолосUA
12:02 19/02/2010

Рада коаліції направить на переговори до Литвина Зварича

Рада коаліції прийняла рішення направити на переговори з приводу вимоги збору підписів для підтвердження легітимності коаліції до голови Верховної Ради Володимира Литвина депутата від НУ-НС Романа Зварича.

Про це повідомив голова фракції БЮТ Іван Кириленко після засідання ради коаліції, коментуючи відповідну ініціативу голови парламенту, передав кореспондент ГолосUA.

«Ми домовилися, що перш ніж приймати рішення, повинні довести до відповідного стану документи про створення коаліції та з’ясувати певні юридичні моменти, що не відповідають вимогам голови Верховної Ради щодо надання підписів про легітимність коаліції у десятиденний термін», — сказав він.

За словами І. Кириленка, зараз до голови Верховної Ради направлять депутата від НУ-НС Р. Зварича, аби з’ясувати, що значить його заява про «десятиденний термін» і надання особистих підписів 226 депутатів. «Ми звернемося до юридичного управління Верховної Ради», — повідомив він.

І. Кириленко пояснив, що при детальному розгляді документів коаліції та вивченні нового регламенту була помічена юридична невідповідність вимогам В. Литвина. У законі про регламент є одне слово, але воно надзвичайно вагоме. Цитую: «що утворили коаліції». Якби було написано, які утворили коаліцію, це означало б депутатів, які її утворили, і тоді він мав би право особистих 226 підписів. А слово «що» означає фракцію, а у фракціях, як ви знаєте, 226 людей у нас є», — наголосив лідер фракції БЮТ.

При цьому Р. Зварич зауважив, що коаліція звернеться до Конституційного Суду для роз’яснення цієї юридичної колізії. «Між «що» і «які» є велика різниця, тому зараз, одразу після засідання, ми підемо до Володимира Литвина і будемо спілкуватися на цю тему… і повідомимо, що відповів він», — зазначив депутат.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме