ГолосUA
10:54 27/10/2008

Рада Російської Федерації схвалила закон про неофіційне використання прапора

Рада РФ затвердила законопроект про неофіційне використання державного прапора, ухвалений Держдумою у вересні-жовтні 2008 року, — про це повідомило агентство «Інтерфакс».

Відповідно до поправок, які вносяться до закону «Про державний прапор РФ», громадяни і громадські організації можуть вільно використовувати триколор, якщо їхні дії не є паплюженням державного символу.

Ухваленням документу передбачається виключити будь-які суперечності в російському законодавстві, які дозволяли притягувати громадян до відповідальності, якщо вони, наприклад, вивісять триколор на території будь-якого підприємства. За «незаконні дії щодо державних символів» адміністративний кодекс РФ передбачав покарання у вигляді штрафа на суму в тисячу російських рублів.

Законопроект, поданий у Держдуму депутатами «Єдиної Росії» та «Справедливої Росії», дозволить, зокрема, вивішувати триколори на балконах житлових будинків та на дахах офісів. Прихильники поправок вважають, що зняття обмежень на використання прапору сприятиме патріотичному вихованню росіян.

 

Читайте также по теме