ГолосUA
14:11 25/10/2009

Рада СНД схвалила концепцію співробітництва у сфері енергетики

Електроенергетична рада СНД на 36-му засіданні в Кишиневі схвалила Концепцію співробітництва держав-учасниць СНД у сфері енергетики, а також план першочергових заходів з її реалізації.

Як повідомив заступник міністра енергетики Росії В’ячеслав Синюгін, ця концепція включає в себе основні цілі країн Співробітництва, пов’язані з енергетичною безпекою, можливостями збільшення виробницва та споживання енергоресурсів для забезпечення економічного росту.

Крім того, документ визначає основні принципи взаємодії між країнами СНД на основі ринкових відносин, напрямки в електроенергетиці та газовій сфері. Концепцію супроводжує план першочергових заходів з її реалізації, котрий буде представлений на розгляд глав урядів СНД у листопаді на саміті в Ялті.

На засіданні Електроенергетичної ради обговорювалися, зокрема, питання підготовки енергетичних систем країн СНД до зимового сезону 2009/2010 та методи подолання негативних наслідків світової фінансової кризи в електроенергетичній сфері.

Нагадаємо, основна ціль Електроенергетичної ради СНД — створення партнерських та співробітницьких стосунків між країнами Співдружності в електроенергетичній сфері. Загальна потужність електростанцій країн СНД перевищує 322 млн кВт.

За матеріалами: «Коммерсант-Украина»

 

Читайте также по теме