ГолосUA
07:57 04/02/2009

Радник Черновецького підозрюється в розбещенні неповнолітньої

Головне Управління боротьби з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ повідомило про затримання головного редактора одного з українських інтернет-видань, який спільно зі студенткою одного з київських вузів вимагав у піар-технолога $250 тис. за нерозголошення у ЗМІ подробиць його інтимного життя. Потерпілим виявився радник мера Києва Леоніда Черновецького з питань взаємодії зі ЗМІ Казбек Бектурсунов.

К.Бектурсунов 1 лютого поточного року звернувся до міліції із заявою про здирництво. Він, зокрема, вказав, що з серпня 2008 року по січень 2009 року «підтримував інтимні відносини з громадянкою на ім’я Анастасія». «Проте, починаючи з 16 січня 2009 року, Анастасія разом зі своїм співмешканцем на ім’я Роман почали вимагати у мене $250 тис. за нерозголошення відомостей особистого характеру шляхом публікації фото- і відеоматеріалів інтимних зустрічей в засобах масової інформації», — йдеться в підготовленій для начальника ГУ МВС у Києві службовій довідці.

Одержавши цю інформацію, працівники УБОЗ ГУ МВС у Києві провели оперативну комбінацію і влаштували зустріч між Казбеком Бектурсуновим і злодіями, на якій ті повинні були одержати першу частину необхідної суми, написав Коммерсант-Украина.

У документі повідомляється, що у момент отримання від К.Бектурсунова перших $20 тис. в кафе Double Coffee по вулиці Михайлівській, 6 «були затримані 31-річний Роман Кислов і 17-річна Анастасія Г.». Затриманий є головним редактором інтернет-видання «Цивільна прокуратура України», раніше судимий за умисний підпал, а затримана — неповнолітньою студенткою одного з київських вузів.

За даним фактом Шевченківським РУ ГУ МВС в Києві порушена кримінальна справа за ч. 2 ст. 189 КК («здирництво, здійснене за попередньою змовою осіб»), що припускає покарання у вигляді позбавлення свободи на строк до семи років. Як пише видання, посилаючись на джерело, близьке до слідства, після первинного допиту, в ході якого Анастасія Г. повідомила, що Казбек Бектурсунов «примушував її до інтимного життя у віці 14 років, і що в 15 років вона зробила аборт», вона була відпущена слідчим під підписку про не виїзд.

«Заява підозрюваної, за даними ГУБОЗ МВС, стало підставою для початку дослідчої перевірки щодо розбещення Казбеком Бектурсуновим неповнолітніх. Якщо факт здійснення подібних дій підтвердиться, К.Бектурсунов може бути притягнутий до кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 156 КК («розбещення неповнолітніх»), що припускає покарання у вигляді арешту строком до шести місяців або обмеження свободи строком до трьох років», — пише видання.

Батько підозрюваної повідомив, що «серйозність ситуації примусила його сховати дочку», а також те, що «К.Бектурсунов поки що з ним не зв’язувався».

Роман Кислов, за інформацією ГУ МВС в Києві, як і раніше, знаходиться в Шевченківському РУ ГУ МВС. Слідчий має намір направити до Шевченківського районного суду Києва уявлення про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

 

Читайте также по теме