ГолосUA
12:50 25/11/2008

Радник Посольства Росії рекомендує Україні не боятися міжнародного суду

Радник-посланець Посольства Російської Федерації в Україні Всеволод Лоскутов упевнений, що газове питання між Україною і Росією буде врегульовано шляхом переговорів, хоч і не бачить нічого страшного у вирішенні цього питання через суд. /> Про це він сказав сьогодні в Києві під час круглого столу, присвяченого українсько-російським відносинам.
Російський дипломат відзначив, що з юридичного погляду немає нічого страшного, якщо суперечка між двома компаніями — в даному випадку «Нафтогазом України» і «Газпромом» — буде вирішена в судовому порядку. Як приклад В.Лоскутов навів судовий розгляд України і Румунії щодо острова Зміїний.
Разом з тим він висловив упевненість, що рішення з даного питання буде знайдено шляхом переговорного процесу.
Крім того, він висловився за необхідність проведення діалогу на різних рівнях між двома країнами. «Краще говорити, слухати один одного, ніж обмінюватись заявами через ЗМІ», — сказав дипломат.
В.Лоскутов наголосив, що російська сторона готова до такого діалогу і з оптимізмом дивиться на розвиток двосторонніх відносин. «Головне — не політизувати питання, а обговорювати їх на професійному рівні», — сказав він, додавши, що це стосується й економічних питань.

 

Читайте также по теме